torsdag 10 januari 2013

Tränat

Jag har fått någon dille som gör att jag mår illa när det vankas träning. Mannen säger att det är för att kroppen inte vill för att den kommit ur fas, ångest symptom. Jag hittar istället på att det är kroppens sätt att säga åt mig att jag inte får äta innan jag tränat. Ta mig nu inte på orden. Men det sporrar mer. Nu sitter jag dock nyduschad efter en 5,25 km på bandet följt utav lite mage rygg och väntar på kvällens middag - älskade pasta! Hej på er!


3 kommentarer:

  1. hur långt innan träning brukar du äta?
    om man säger från en tiden då du inte mådde illa av att äta innan träning, är det lika lång tid innan?
    Pressar du kroppen så långt att du verkligen mår illa när du tränar, alltså hur nära ditt "max" tror du att du ligger? :) kanske inte den lättaste frågan att svara på...:D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Brukar oftast se ut som: Lunch kl 12, Frukt eller host host fika kl 15, träning kl 17. Igår åt jag dock en macka strax innan men det har jag inte gjort vid tidigare tillfällen.

      När det kommer till hur mkt jag maxar så är jag inte den som tränar tills jag spyr, men det skall kännas och kroppen skall pushas i alla fall. Gärna till den grad att man verkligen inte orkar mer, men undantag finns absolut.

      Tror det är så bra som jag kan svara :)

      Radera
  2. Hmm kan vara en kombo av de olika sakerna. Om jag hade varit dig hade jag försökt äta lunch vid 11-12 som du gör nu, men kanske dela upp den i två delar och äta lite mer till "fikan", alltså hälften av din lunch då, så du har lite mer att stå på senare så att säga. Sen hade jag kanske försökt göra träningen till en något mer positiv upplevelse, det kan ju vara så att du tröttnat på löpning och det är som mannen säger att det är kroppen som säger till. Generellt gillar man ju inte att vara "sämre" än man var tidigare och pushar kanske på lite för mkt innan man är i fas igen, och då kan det ju bli att man inte mår direkt bra av det i början. Prova att kanske gå lite när du känner att du kommer till en gräns, eller kanske något helt nytt, finns motionsboxningn, mer crossfitinspirerad styrketräning (blir lite som intervaller). The World is full of endless possibilities som jim Carey sa! :). Föränding i träningen kan göra under för motivationen! Crossfit är väl även något som mannen kanske hade gillat? Ska faktiskt själv börja med det..... :). Hatar nämligen löpning själv... om det inte involverar någon form av boll...

    SvaraRadera